logo

logo

1 september 2014

Gezond vieruurtje.


Het nieuwe schooljaar is gestart, alsook het goede voornemen om de kinderen minder suiker te laten eten. Tijdens de vakantie kwam het allemaal niet zo nauw en werd er gretig gesmuld... Ik wil echter terug wat strenger letten op de hoeveelheid geraffineerde suiker dat mijn kinderen dagelijks verorberen.
Daarom bakte ik vanmorgen deze super simpele eierkoeken.

ingrediƫnten:

2 eieren (gesplitst)
75 g kokosbloesemsuiker
2 koffielepels bakpoeder
100 g speltbloem (ik heb gekozen voor volkoren)
1 eetlepel honing
eventueel een koffielepel vanille extract

Klop het eiwit stijf en meng er de suiker bij. Klop het eigeel er zachtjes door. Roer de honing en vanille erbij.
Lepel de bloem en het bakpoeder geleidelijk door het eimengsel.
Schep kleine hoopjes op een bakplaat - voorzien van bakpapier. Let op het mengsel is erg vloeibaar. Hou voldoende afstand tussen de koekjes.
Bak ze op 180 graden tot ze gaar zijn. (ongeveer 10 min.)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie