logo

logo

12 december 2012

Winterkoekjes met sojameel.
Lola moet zich houden aan een glutenvrij dieet. Haar mama bakt ontzettend graag, maar kiest voor een koolhydraat-arm dieet. Het recept dat ik voor hen heb uitgewerkt geeft hen de kans om van geurige koekjes te smullen. Niet alleen leent dit makkelijke recept zich voor beide diëten, het zit ook boordevol gezonde en lekkere ingrediënten, met een winterse toets.
Verwarm de oven op 180 graden.
Weeg 100 g sojameel af en zeef het in een kom. Hak 20 g witte amandelen fijn met de staafmixer, strooi er 20 g kokosschilfers bij en 60 g gedroogde veenbessen. In plaats van suiker kan je het deeg zoeten met 2 koffielepels kaneel. Ben je niet op dieet, kan je 40 g suiker toevoegen. Klop 2 eitjes los in 170 g room en giet het mensgel bij de droge ingrediënten. Roer grondig om tot alles goed vermengd is. Gebruik een bakplaat met een vel bakpapier om het deeg op uit te strijken, ongeveer anderhalve cm dik.
Bak gedurende 15 tot 20 minuten. Laat de koek afkoelen en versnijd het vervolgens in de gewenste vorm. Het resultaat zijn heerlijk geurende winterkoekjes, niet alleen voor Lola en mama!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie