Ik vind het altijd leuk om met mijn kinderen brood te bakken. De sneetjes die ze zelf kneden, eten ze zelden met lange tanden op. Ook experimenteren ze graag en mengen gretig extra ingredienten door hun deeg.
Mijn brood bereid ik op basis van ⅔ spelt en ⅓ tarwebloem. Wanneer het deeg voldoende gerezen is, rol je het uit met behulp van een deegrol. Ik strooi wat currypoeder en Stella is gul met gemalen kaas. Rol het deeg op tot een dikke worst en bak het op 185 graden gedurende 35 minuten. Wanneer het brood klaar is, kan je er dikke schijfjes van snijden.
De kaasrolletjes serveer ik bij een soep van broccoli en bloemkool. Kook 1 broccoli, 1 bloemkool en 1 ui in een liter water. Mix de gare groenten fijn. Voeg 2 bouillonblokjes toe en een liter water. Laat de soep even pruttelen. Deze wintergroenten zorgen voor een dikke soep vol vitamienen.
Mijn brood bereid ik op basis van ⅔ spelt en ⅓ tarwebloem. Wanneer het deeg voldoende gerezen is, rol je het uit met behulp van een deegrol. Ik strooi wat currypoeder en Stella is gul met gemalen kaas. Rol het deeg op tot een dikke worst en bak het op 185 graden gedurende 35 minuten. Wanneer het brood klaar is, kan je er dikke schijfjes van snijden.
De kaasrolletjes serveer ik bij een soep van broccoli en bloemkool. Kook 1 broccoli, 1 bloemkool en 1 ui in een liter water. Mix de gare groenten fijn. Voeg 2 bouillonblokjes toe en een liter water. Laat de soep even pruttelen. Deze wintergroenten zorgen voor een dikke soep vol vitamienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie