logo

logo

12 december 2012

Kinder-kerst-buche.
We kennen allemaal het klassieke dessert dat opgediend wordt als afsluiter van het kerstdinner: de fameuze buche. Te verkrijgen als ijstaart of bereid met biscuit en botercrème, pronkt de buche, als symbool voor een oude traditie, vaak op de Vlaamse eettafel.
Mijn kinderen zijn dol op de kerstfiguurtjes, kleine suikeren paddestoeltjes en chocoladen wensen die ze naar hartelust van de taart plukken. De feestelijke taart zelf smaakt hen meestal niet. Maar van dit alternatief wordt gegarandeerd gesmuld! Ze kunnen trouwens makkelijk een handje toesteken bij de bereiding ervan.
Smelt 170 g witte chocolade au bain-marie en laat de pan afkoelen. Klop 25 cl volle room op en zet het in de koelkast gedurende een kwartier. Meng in een kom 170 g volle platte kaas met 40 g suiker tot je een romige textuur bekomt. Roer de witte chocolade om door de slagroom en lepel er vervolgens ook de zoete platte kaas door, tot je een smeuiige massa hebt.
Voorzie een cakevorm van een ruim stuk plastiek folie alvorens er het mengsel in te gieten. Plaats de vorm gedurende minstens 5 uur in de diepvries.
Net voor het opdienen, kunnen de kinderen hun ijstaart zelf versieren met allerhande (eetbare) kerstdecoratie. Alvast zoete feesten gewenst!
Volgende week maak ik dit heerlijk dessert in een SUIKERVRIJE versie! Ik ga ook op zoek naar die lekkere kerstdecoratie ... zonder suiker! 
Tips zijn altijd welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie