logo

logo

10 november 2012

Hapklaar ontbijt.


Het gure herfstweer vraagt om een warm ontbijt. Een spiegelei of geroosterd brood... of hapklare speltblokjes met braambessen.
Het deeg voor deze zoete koek bereid je met 100 g speltbloem en 2 koffielepels bakpoeder. Vermeng er ook 25 g suiker en een zakje vanille door. Smelt in een pan 60 g boter. Klop een groot ei los in 125 ml melk en roer het, samen met de boter, door de bloem tot je een glad mengsel bekomt.
Strooi in het deeg amandelschilfertjes en 150 g braambessen. Roer alles voorzichtig om, zodat je de bramen niet plet.
Verdeel het deeg in kleine bakvormpjes, bijvoorbeeld een cupcake-vorm, en bak het in een oven op 180 graden.
Serveer de zoete hapjes lauw. Een gezond alternatief voor koffiekoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie