logo
23 augustus 2012
Indianen-dessertje.
Vertel ik de kinderen dat ik een indianen-dessertje maak, wordt er geglimlacht.
Niet omdat het dessert gekleurde strepen of pluimen draagt, maar omdat de basis een zoete brij is bereid met indianenrijst, ook wel quinoa genoemd.
Quinoa is een korrel gelijkend op couscous, dat je kan gebruiken voor zowel zoute als zoete bereidingen. De voedzame korrels zijn glutenvrij, bevaten veel eiwitten en verschillende vitamines. Een ideaal ingrediƫnt voor een gezonde lekkernij!
Kook een maat quinoa in 2 maten melk en een zakje vanillesuiker. Laat de korreltjes alle melk opnemen. Klop een halve maat room met wat suiker en roer het om door de gekoelde quinoa.
Lepel het mengsel in potjes en plaats het 2 uur in de ijskast. Het dessert kan je opdienen met een zandkoekje of roer wat vers fruit door de romige brij. UGH!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie