logo

logo

29 augustus 2012

Glutenvrij gebakje.



Polenta, een vrolijk woord, voor een traditioneel Italiaans gerecht, op basis van mais.
Hoewel polenta vaak als een zoute bereiding geserveerd wordt, is het maismeel tevens geschikt om cake mee te bakken. Let wel, de textuur van een cake gemaakt met polenta is eerder korrelig. Ik geef je alvast het recept van mijn geweldig geurend glutenvrij gebakje.
Weeg 100 g kristalsuiker en 120 g zachte boter af. Klop ze samen tot een luchtig mengsel. Roer een voor een 3 eidooiers door je mengeling. Zorg ervoor dat de dooier goed is opgenomen alvorens de volgende toe te voegen. Zeef 125 g polenta en meng alles flink samen. Voeg 1,5 soeplepel oranjebloesem toe en roer alles opnieuw goed om.
Klop de 3 eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Schep alles uit in een lage bakvorm en bak goudbruin.
Als tip kan ik je nog aanraden om de cake in dunne plakjes te snijden en die op elkaar te stapelen met wat opgeklopte soya-room tussen. Serveer je gebakje met verse muntthee. Samen met de smaak van de oranjebloesem, een bekoorlijke combinatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie