logo

logo

12 december 2011

Zoete spinazie-hapjes.

Van spinazie word je sterk. Net als van vele andere donkergroene groenten. Het ijzergehalte is echter niet de beste reden om spinazie te eten. Het is veeleer een goede bron van kalium, vitamine E en foliumzuur. Kinderen durven al wel eens hun neus optrekken wanneer er spinazie op hun bord ligt. Met volgend recept probeer ik het tij te keren...

Kook 150 g ongepelde rijst. Stoof in een pan 1 teentje look en een grote ui, die je in kleine stukken snijdt. Wanneer de ui zacht geworden is, mag je 100-150 g bladspinazie toevoegen. De omvang van de spinazie zal door het stoven sterk verminderen. Gebruik een halve groentebouillon, een theelepel verse of gedroogde peterselie, witte peper en zeezout om op smaak te brengen. Mix vervolgens de groenten tot een groene puree.

Laat de rijst goed uitlekken en vermeng het met de puree. Plet 1 rijpe banaan en kluts 1 ei. Roer beiden door je bereiding.

Schep een soeplepel van je groentenmengsel in een mix van paneermeel en sesamzaadjes, alvorens ze in een hete pan te bakken. Zo krijg je een heerlijke korst rond je spinazie-hapje.

Wedden dat de kids zullen smullen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie