logo

logo

12 december 2011

Rijke koekjes.

Na de overdaad aan chocolade en speculaas, lijkt het me een goed idee om voor de kinderen koekjes te maken met een paar “rijke” ingrediĆ«nten.

Verse vijgen en gedroogde pruimen, zijn een ideale basis voor een heerlijk en gezond tussendoortje. Dit fruit bevat niet alleen veel vitamine B, maar heeft ook een hoge voedingswaarde.

Verwarm de oven tot 170 graden. Mix in een kom 2 eieren tot ze luchtig en schuimig zijn. Voeg de zaadjes van een half vanillestokje toe, en roer er 100 g zoetstof bij. Ik gebruik chicoreisiroop, maar je kan ook honing of een ander natuurlijk zoetmiddel gebruiken. Zeef vervolgens 150 g bloem, een halve theelepel bakpoeder en een snuifje zout bij het mengsel.

Het basisdeeg kan je nu verrijken met het vruchtvlees van 3 verse vijgen, 5 gedroogde pruimen (die je in kleine stukjes snijdt) en 4 soeplepels muesli. Meng alles goed door elkaar. Het mengsel is vrij lopend. Verspreid over een stuk bakpapier enkele soeplepels van het koekjesmengsel en bak ze een tiental minuten tot ze goudbruin zijn.

De koekjes smaken heerlijk bij een kopje thee, maar zullen ongetwijfeld ook je kids bekoren op school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie