logo

logo

19 december 2011

Lekkere kerstmutsen.


Krijgen de kinderen een speciaal kerstmenu? Of schuiven ze mee aan bij het buffet van zalmmousse en gevulde kalkoen? Jij kan alvast zorgen voor de leukste en lekkerste kerstbroodjes aan tafel! Ook op kerstdag zullen deze originele sandwich-broodjes gegarandeerd gesmaakt worden!

Verwarm 30 cl melk en klop er een zakje gedroogde gist bij zo gauw de melk lauw is. Smelt 30 g boter in de microgolfoven. Zeef 500 g bloem boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Doe daar 2 eetlepels suiker, twee snuifjes zout en de gesmolten boter in. Roer even met een spatel en giet dan beetje bij beetje, de melk erbij. Kneed het deeg 10 minuten tot er niets meer aan de kom of aan je handen kleeft. Dek de kom af met een handdoek en zet op een lauwwarme plaats. Het deeg moet ongeveer 1u.30 rijzen. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid aanrecht. Druk het deeg plat om alle lucht eruit te krijgen. Kleur de helft van het deeg met rode eetbare kleurstof. Vorm vervolgens driehoekige broodjes, de vorm van een kerstmuts. Bovenaan de muts plaats je een balletje gerold van het deel witte deeg. Onderaan kleef je met wat water een worstje witte deeg zodat je een rand aan de muts vormt. Leg elke muts op een vel bakpapier, op een ovenplaat. Laat de mutsen nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven op 180°C en de zet de plaat 20 tot 25 minuten in de oven.

Bestuif de witte delen van de mutsen met wat bloem om een sneeuw-effect te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie