logo

logo

28 oktober 2009

Kaarsjes en appeltaart.

Herfst betekent voor mij gezelligheid. 
Kaarsjes overal en huisgemaakte appeltaart.

recept:

150 g bloem
1 zakje bakpoeder
125 g gesmolten boter
2 geklutste eieren
110 g suiker

Zeef de bloem, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Meng gesmolten boter en eieren. Alles goed roeren. Vet de bakvorm in en bestrooi het met bruine suiker. Leg daarop schijfjes appel. Giet daarop het deeg. 30 min. op 180 graden in de oven... en smullen!

11 opmerkingen:

  1. Bij mij ook. Wanneer mogen we komen? ;-) *schrijft op takenlijstje voor dit weekend: appeltaart (met kaneel!) en kaarsjes*

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die taart ziet er wel erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb het berichtje aangevuld met het recept! laat maar weten of jullie 'm lekker vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dank je wel voor je lieve berichtje.
    en dit receptje komt zaterdag bij ons op tafel.
    heerlijk kan niet wachten tot de geur bij ons al uit de oven komt.
    een hele fijne dag lieve groet Stip

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik bakte zonet de appeltaart, maar jammer genoeg bleef de bovenkant aan de bakvorm kleven. Ik had deze nochtans rijkelijk ingesmeerd met boter. De zijkantjes kwamen wel heel mooi los. 't Was enkel het deeltje waar de bruine suiker en appeltjes zaten.
    Ons taart ziet er dus niet uit, maar ze smaakt wel hééééél lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hey soraya, spijtig dat de taart bleef kleven :-( strooi wat bloemsuiker om het te camoufleren? ik hoop dat de smaak alles goed maakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De smaak maakt heel veel goed hoor! Jammer genoeg is ze wel niet echt presenteerbaar zo...

    Mss een stomme vraag hoor. Nadat ik de bakvorm insmeerde met boter, strooide ik er ook nog een beetje bloem in. Had ik dit beter niet gedaan of ligt het probleem hier waarschijnlijk niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey Soraya, ik had geen bloem bloem gebruikt... wel veeeeel boter ;-) Ik weet niet of dat bloem het verschil maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij een gewone cake gebruik ik altijd bloem. Hier twijfelde ik eerst door die combinatie bloem/bruine suiker. De volgende keer probeer ik het ook eens zonder en zoals je zegt met hééééééél veel boter!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie