logo

logo

20 augustus 2014

marmercake, zonder suiker.


Stella en ik slaan aan het bakken wanneer we zien dat de regen onophoudelijk haar gang gaat...
Omdat Stella verzot is op chocolade en ik vanillecake verkies, gaan we voor marmercake.
Ik heb Stella de ingrediƫnten gegeven en ze heeft verder, mits wat instructies, zelf gewogen, geroerd, gesmolten en gebakken. Ze mag terecht trots zijn op het resultaat!

ingrediƫnten:

- 250g boter
- 4 eieren
- 50g stevia
- 100g kokosbloesemsuiker
- 150g gesmolten pure chocolade, gezoet met stevia
- 250g zelfrijzende bloem

Klop de eieren met de zoetstof tot een egaal mengsel. Roer daar de gesmolten boter door. En vervolgens de bloem. Giet de helft van het deeg in een ingevette bakvorm en roer door het andere deel de gesmolten chocolade. Giet dit mengsel ook in de bakvorm. Bak de cake op 180 graden gedurende 30 min - of minder naargelang je bakvorm. Wij kozen voor een grote, lage vorm, dus onze baktijd was zeer kort ;)
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie