logo

logo

18 oktober 2012

Zoete krullen.Mijn kinderen eten makkelijker hun bordje leeg, wanneer ze het vooruitzicht hebben op dessert.
Vaak blijft de maaltijd dan beperkt tot 1 portie. En willen ze zo snel mogelijk de zoete beloning verorberen. Met een nostalgisch recept, op basis van deegwaren, lukt het me echter om ze een extra portie voor te schotelen...
Verwarm in een pan 350 ml melk op een laag vuurtje. Zodra de melk goed warm is, voeg je er de zaadjes van een vanillestokje aan toe. Laat ook het stokje weken in de melk, zodat al het aroma opgenomen wordt. Ik dik de melk aan met kuzu. Kuzu is een wit zetmeel gemaakt van de kuzuplant. (vlot te vinden in de natuurwinkel, meestal in de vorm van witte brokjes.) Los enkele brokjes op in koud water en meng het vervolgens door de warme vloeistof. Na een tweetal minuten begint het mengsel aan te dikken.
Breng de melk voorzichtig aan de kook en strooi er 250 g pasta in. Kies voor krulletjes (spirelli), strikjes (farfalle) of tubekes (macaroni) om het dessert hapklaar te maken.
Blijf de pasta in de melk omroeren tot de ze gaar is en je een dikke brij bekomt.
Verdeel je bereiding over enkele potjes en zet ze in de ijskast. Voor je het dessert opdient kan je het afwerken met wat schilfers van witte chocolade. Het dessert smaakt zowel koud als warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie