logo

logo

3 september 2012

Citroenfris.


Mijn mama houdt al jaren een receptenboekje bij. Een eenvoudig blauw notitieboekje, waar ze haar lekkerste geheimen in neerpent. Een aantal pagina’s kleven aan elkaar, sommige vertonen sausvlekken... en enkele recepten zijn haast niet meer leesbaar omdat de zon de inkt waarmee ze geschreven werden, deed verdwijnen... Maar in dat boekje vond ik een herinnering terug aan kleine glazen potjes met witte mousse erin. Een beetje zuur, maar niet teveel... mijn mama’s citroenmousse. Uiteraard probeer ik het recept graag zelf eens uit.
Klop 3 eiwitten op tot je er pieken in kan maken. Roer hierdoor 250 g yoghurt. Meng er het sap van een grote citroen onder. Voeg bloemsuiker toe naar eigen smaak. Hoe meer suiker je gebruikt, hoe minder de zure smaak van de citroen zal overheersen.
Schep het mengsel uit in potjes en laat het een uurtje opstijven in de ijskast alvorens op te dienen. Ik vind het een van de eenvoudigste recepten, met gegarandeerd heerlijk citroenfris resultaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie