logo

logo

26 juni 2012

Appeltjes voor de juf.De appel staat symbool voor kennis, groei en ontwikkeling. Het lijkt me dan ook het ideale geschenk om de juffen mee te verrassen, die Emma en Stella dit jaar begeleid hebben.
Het cadeautje bestaat uit een lekkere sappige appel en een sneetje huisgemaakte appelcake. Er zijn heel wat recepten voor een smakelijke appeltaart in omloop. Mijn geheim is kaneel en een handvol rozijnen.
Meng in een grote kom 4 eierdooiers met 100 g suiker tot een luchtige massa. Roer er 250 g boter door. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Zeef bij dit mengsel 250 g bloem en een eetlepel kaneel. Snijd 3 appelen in kleine stukjes en roer ze, samen met wat rozijnen door het deeg. Klop in een tweede kom 4 eiwitten met 100 g suiker stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Giet alles uit in een ingevette bakvorm en bak de cake gaar gedurende ongeveer 45 minuten op 180 graden.
De appel kan je een leuke, persoonlijke toets geven, door er een kleine tekening of tekst aan de hangen, van de hand van je kind. De juffen (en meesters) zullen ongetwijfeld opgetogen zijn met dit lekkere aandenken.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie