logo

logo

21 september 2011

Gevuld jasje.

Het herfstweer roept de kinderen buiten. Ze ravotten tussen de kastanjes en dansen met de dwarrelende bladeren. De frisse lucht wekt hun honger op. Ik kies voor seizoensfruit om een eenvoudig zoet gebakje klaar te maken. Snij een appel en een peer in blokjes en kook ze in een pan met 100 ml water gaar. Je kan er een handvol rozijnen aan toevoegen. De rozijnen zwellen mooi op in het water. Laat al het fruit goed uitlekken. Rol vervolgens een pak bladerdeeg uit. Zorg ervoor dat je pakje uit de ijskast komt, dat snijdt makkelijker. Vouw je bladerdeeg dubbel. Teken op een blad papier een t-shirt-vorm en knip het uit. Leg de uitgeknipte vorm nu op je bladerdeeg en snij met een scherp keukenmes langs je patroon. Vouw je deeg open en vul het met het warme fruit. Hou ongeveer een halve centimeter van de rand vrij. Sluit je bladerdeeg en druk de randen zachtjes aan met de achterkant van een koffielepel. Om een glanzende kleur te bekomen kan je het jasje instrijken met een mengsel van 1 eigeel en wat melk. Schuif je gebak de oven in en bak het op 200 graden. Na ongeveer 10 minuten kan je het buitenspel onderbreken om de kids te verwarmen met een gevuld jasje. Meer lekkers vind je op de vernieuwde website van Zesta.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie