Vastkokend of bloemig, de echte friet-patat of krieltjes, aardappelen bestaan in vele soorten en formaten. Net als rijst, brood of pasta, is de aardappel een belangrijke bron van koolhydraten. Jaarlijks eten we tot 38 kg verse aardappelen per persoon. Het hoeft natuurlijk niet altijd gekookt of als puree te zijn. De aardappel leent zich tot verwerking in allerlei makkelijk en lekkere recepten. Ik deel met jullie een voedzaam recept voor een vegetarische aardappel-racewagen met wortel, mais en geroosterde zonnebloempitten.
Kook 4 grote aardappelen gaar in hun jasje. Schil en versnijd 3 wortelen in stukjes van ongeveer 1 cm. Gaar ze mee bij de aardappelen. Verwijder de schil van 2 van de 4 aardappelen en plet ze met een vork. Voeg wat zout en peper toe en roer er 2 soeplepels warme melk door. De overgebleven aardappelen kan je in de helft doorsnijden. Ze vormen de basis van je racewagen. Bevestig met een tandenstoker de schijfjes wortel onderaan de aardappel. Zo monteer je de wielen. Lepel de aardappelpuree op de halve aardappel. Met stukjes paprika en augurk en een handvol gedroogde zonnebloempitten kan je je wagen startklaar maken.
Vroem Vroem, mondjes open!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie