logo
20 juni 2011
Cake in de brooddoos.
Het is best saai om elke middag boterhammen te eten. Het beleg kan variëren, toch blijft het een sneetje granen. Waarom niet kiezen voor cake in de brooddoos? Ik hoor u denken dat cake is om te snoepen. Mijn recept overtuigt je van het tegenovergestelde. Los 10 g gist op in 150 ml lauwe karnemelk. Meng 1 koffielepel zout door 250 g speltbloem. Maak een putje in het midden van de bloem en giet er de lauwe gistoplossing bij. Voeg daar 2 geplette bananen aan toe. Kluts 1 ei en roer dit bij het mengsel. Je kan er eventueel ook wat kaneel bij strooien. Het beslag schep je over in een bakvorm om gedurende 30 minuten in de oven te laten garen. De cake geurt zoet door de bananen en kaneel, maar is geenszins snoeperig gebak. Een gezonde keuze om af te wisselen met een boterham. En ongetwijfeld verrassend in de brooddoos. Meer tips op Zesta.be
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Das echt een tof idee! Bedankt om het receptje te posten! Ga ik heel zeker ook eens uitproberen...
BeantwoordenVerwijderenDankje Katja! Succes ermee. Laat me weten hoe het in de smaak viel bij de kids ;-)
BeantwoordenVerwijderenGeprobeerd. Liep één en ander fout. Geen idee aan wat het zou kunnen liggen maar het deeg bleef onder de opengebarsten korst vloeibaar en gisterig.
BeantwoordenVerwijderenHoe lang moet je de gist oplossen? Mag je het zelf in het water doen oplossen door te kneden? Kan het kwaad als melk en gist uit de ijskast komen? Moet het deeg eerst een tijdje rijzen of mag het dadelijk de oven in? Op hoeveel graden stat de oven idealiter?
Enkele vragen om proberen te achterhalen waarom mijn bananenbrood meer op pudding (helaas oneetbaar) leek.
De korst was trouwens wel erg lekker. :)
Alvast bedankt voor je reactie.
Hallo Glue,
BeantwoordenVerwijderenSpijtig dat de eerste poging misliep, leuk dat je het meldt! Om op je vragen te beantwoorden:
- ik gebruik een blokje gist, te koop bij Delhaize bv., 10 g daarvan laat ik oplossen in de lauwe karnemelk. dat duurt een 2 tal minuten. Het kan geen kwaad als gist en melk uit de ijskast komen, maar warm de melk dus wel een beetje op zodat het makkelijker kan oplossen...
- ik heb het deeg niet laten rijzen, bij anderbrood doe ik dat wel, dus je kan het bv. een half uurtje laten rusten.
- mijn oven stond op 180 graden.
Ik kan niet meteen achterhalen waarom het bij jou misliep, maar ik hoop dat je de cake alsnog uitprobeert en je kan smullen van een geslaagde lekkernij.
Groetjes,
Valerie
-
goed plan, cake mee naar school! dankjewel, ik ga het proberen als het schooljaar weer begint.
BeantwoordenVerwijderenTOF Hiskia! Laat me weten hoe het gesmaakt heeft ;-)
BeantwoordenVerwijderen