logo
14 februari 2011
Bananensmoes.
De meisjes hebben zin in iets lekkers. Ik duik de ijskast in, op zoek naar ingrediƫnten voor een bananensmoes! Als student maakte ik deze gemakkelijke koek regelmatig, omdat ik altijd wel oudbakken brood, een banaan en eieren in huis had. De handige vingers van Emma en Stella scheuren de boterhammen en pletten de banaan. Om de brokken te mengen klop ik een ei los en giet er 100 ml room bij. Als je geen room bij de hand hebt, kan je ook volle melk gebruiken. Nog een zakje vanillesuiker door roeren en klaar! Giet alles in een vuurvaste schotel en bak gedurende 25 minuten op 160 graden. Ik vind de bananensmoes het lekkerst lauw, besprenkeld met wat hagelslag. Heerlijk! Meer recepten & tips vind je op Zesta.be
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hmm, lijkt me heerlijk! Hoeveel brood gebruik je?
BeantwoordenVerwijderenmmm, keertje proberen dus!!! Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenGa ik ook een keertje proberen want oudbrood is er steeds genoeg!
BeantwoordenVerwijderenIk probeerde het uit maar twijfel toch over de verhoudingen. Hoeveel brood en banaan gebruik je ongeveer per 100 ml room?
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik 6 boterhammen, 1 banaan en 1 eitje voor 10ml room. Het hangt er een beetje vanaf welk brood je gebruikt. Wit brood vraagt wat meer sneetjes... want dat is heel "wak" anders.
BeantwoordenVerwijderenHoop dat het smaakt ;-)
Dan gebruikte ik toch te weinig brood (dacht het wel)! Probeer het gauw nog eens opnieuw. Merci Valerie!!
BeantwoordenVerwijderen