logo

logo

30 augustus 2009

De laatste dag.

Eigenlijk sta ik te poppelen. Morgen is het de laatste dag van de vakantie. Niet dat ik niet enorm genoten heb van de afgelopen periode. Ze had haar ups & downs ;-) Maar ik kijk uit naar het terugbrengen van de routine en structuur in ons leven. In mijn hoofd heb ik het ochtendritueel al wat bijgestuurd. Kleine dingen die mij het leven wat makkelijker zullen maken. Zoals de kleren van de meisjes klaarleggen. Of de tafel dekken en de koffiefilter vullen voor ik ga slapen. Ik herinner me dat mijn mama dat ook deed. Ze ruimde de keuken op, zette alles klaar voor de volgende dag, en ging dan nog even TV kijken met een kop hete thee. Voor mij leek het alsof er reeds een nieuwe dag gestart was. Ik vond het verschrikkelijk. Vooral op zondag. Ondertussen begrijp ik het gemak van haar gewoonte.  Morgenvroeg zal ik met mijn kopje zwart genot aan de keukentafel zitten en mijn "wijzigings"-lijstje afwerken. 
1 september - alweer een nieuwe start. Een verse inzet, waar ik alvast helemaal klaar voor ben. 

2 opmerkingen:

  1. Hoe spijtig ik het ook vind dat onze vakantie en de schoolvakantie erop zit, ik kijk ook wel uit naar de structuur die er weer zal zijn. Mijn uitdaging? Op mijn vrije namiddagen terug tijd vinden om te poetsen. Sinds de komst van Kleine Pruts lukte mij dit niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Valerie,

    Oh... ik kijk eigenlijk helemaal niet zo uit naar de schoolperiode. Ik vind het nu heerlijk om alles zo rustig aan te doen! Lekker lang in pyama rondlopen, ontbijt om 10.00, géén huiswerk-strijd, ... alles zo rustig en gezellig nu!! Maar ach... we zullen weer snel gewend zijn aan de schoolroutine hoor! Misschien komt mijn poets-was-strijk-routine dan ook terug??

    Saskia :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie