logo

logo

28 maart 2011

Eigen kweek, deel 1.


Er zijn een aantal groenten die Emma en Stella niet graag eten. Ik verwerkt ze in sauzen, soepen of ovenschotels. Nu ze wat groter zijn, wil ik dat ze courgette of asperges leren eten in hun pure vorm. En de ideale manier daarvoor lijkt me om ze zelf te kweken. Nu heb ik niet zo'n groene vingers, dus start ik met radijsjes. We kopen een zaadlint en volgen de instructies nauwkeurig. Binnen 2 weken zullen kiemen tevoorschijn komen. Ik zaai ook iets wat sneller groeit. Iets wat we als kind allemaal wel eens uitgeprobeerd hebben, thuis of in de klas. In een lege eierschelp leg ik een beetje watten en strooi daarop zaadjes tuinkers. Zorg ervoor dat de watten goed vochtig blijven. Zodra ze opdrogen zijn de zaadjes verloren. De zaadjes ontkiemen na een dag en binnen 7 dagen kunnen we de tuinkers proeven. Hoe jonger je de tuinkers oogst, hoe milder de smaak. Wordt vervolgd. (meer leuke tips vind je op Zesta)

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee om dat in een halve eischelp te doen!
    Ik gebruik trouwens de plastic doosjes voor ijsblokken te maken als tijdelijke zaadbakjes voor tomaten, paprika's etc...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie