logo

logo

3 januari 2010

De zwemles.

Vanaf 15 januari start Emma zwemles. Ik had haar al langer willen leren zwemmen, maar tijd ontbrak. Een excuse als een ander. Geen tijd. Geen zin. Te koud. Teveel kinderen bij... Maar nu wreed het een beetje. Ik wou dat Emma al kon zwemmen. Nu gaat ze met de meiden van de klas waterpret beleven. Ook leuk, zal je zeggen, maar ik wou dat ik tijd had, tijd had gemaakt, om met haar naar het zwembad te rijden. Nog meer wou ik dat ik vrijdags niet moest werken en met de klas mee naar het pret-bad kon. Dat is toch belangrijk? Ik vind het belangrijk om die stappen met mijn dochters te zetten. Er is natuurlijk ook nog de dansles, zangles, misschien toneel voor de oudste... zoveel waar ik hen van kan laten proeven. Ik moet attent blijven voor die dingen, ze worden zo snel groot. 2010 wordt een boeiend jaar. Ik voel het. Voor hen, en voor mij.

5 opmerkingen:

 1. Voel je niet schuldig pretmeid! Jasper was 6 en ik vond dat de zwemles dan echt wel moest gebeuren. Maar het schoot niet op. De juf was heel lief, hij is motorisch echt wel in orde (zoals je al hebt kunnen zien...), maar neen, het lukte niet. Het water was te koud, het was dit, het was dat. Na een 15-tal lessen heb ik de juf bedankt voor bewezen diensten. We zijn wekelijks naar een klein (warm) badje getrokken om te oefenen. En als bij wonder... na 2 keer oefenen ging het vlot, heel vlot. Nu kan hij naar het diepe zwemmen alleen. Dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) dankje Hilde. 'k Jou je op de hoogte van de vorderingen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer herkenbaar. Wij hadden Grote Pruts ook twee jaar geleden of vorig jaar eigenlijk op zwemles moeten laten gaan. Maar omdat wij nu eenmaal geen waterratten zijn, kwam van uitstel afstel. Het gevolg is dat we nu met een bijna zes-jarige zitten die een panische angst heeft voor water. Zo erg dat het nu onmogelijk is om hem nog in groep zwemles te laten volgen. Dus begint hij eind januari met privéles bij de dochter van mijn nicht. Ik ben benieuwd hoe het gaat meevallen. En uiteraard ook naar de vorderingen van Emma.
  Nog bijna vergeten: de allerbeste wensen voor 2010. Dat het inderdaad een boeiend jaar mag worden waarin al jullie dromen uit mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tis me wat dat zwemmen ;-)
  bedankt Prutsen vr je lieve wensen. Voor jou ook alle vreugde en liefde in 2010!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tis me wat dat zwemmen ;-)
  bedankt Prutsen vr je lieve wensen. Voor jou ook alle vreugde en liefde in 2010!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie