logo

logo

20 december 2012

Recipe Redux 2.De 2e Recipe Redux vraagt me om te vertellen over mijn favoriet keuken-gadget of keukenapparaat. Nu beschik ik niet over een dure keukenrobot, noch gietijzeren potten of super-scherpe koksmessen... maar ga ik in mijn keuken aan de slag met materiaal dat ik deels geerfd heb van mijn moeder of basisgerief dat ik kocht bij Hema of IKEA. Ik zou liegen mocht ik niet vermelden dat ik een paar prijzige hulpstukken binnen handbereik heb. Ik noem een glazen blender en mijn splinternieuwe heteluchtoven.
Verder kan je mijn schuiven open trekken en degelijk, doch eenvoudig materiaal vinden.
Dus dacht ik na over wat mijn favoriet keuken-gadget is, en sloot de poll af met het allombekende "cupcake-papiertje" bovenaan de lijst. Misschien noemen jullie dit een dwaas item, en is dit niet echt een gadget... toch geef ik het kleine bakbekertje erg veel krediet omwille van haar veelzijdig gebruiksgemak. In de zomer, met een rietje, omgekeerd over een glas om de wespen uit mijn drankje te houden. Ten allen tijd bruikbaar als anti-aankleef-vorm voor uiteenlopende baksel, snoeperijen van chocolade en alternatieve probeersels.
Uiteraard ben ik de kleurrijke cupcake-papiertjes beginnen gebruiken om cupcakes te bakken. (ondertussen heb ik een zeer ruim assortiment voorradig)
Mijn lievelingsrecept, eigelijk het lievelingsrecept in dit huis, is een muffin met banaan en chocolade.
Zeef 300 speltbloem en 1 zakje bakpoeder in een kom. Voeg 1 groot ei en 160 ml melk en 125 g gesmolten boter toe en roer alles stevig om. Plet 1 banaan en meng het door het deeg. Verdeel dan de schijfjes van 2 bananen en 4 soeplepels geraspte chocolade over het deeg. Meng alles goed door elkaar en verdeel gul over de cupcake-papiertjes. Bak de muffins op 170 graden.
De muffins smaken het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn...1 opmerking:

  1. Sometimes the simplest kitchen gadgets are the best! Never thought about using a cupcake wrapper to keep the wasps out of your drinks in the summer - so smart.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie