De kerstdagen beloven alweer goed gevuld te zijn. Met gezellig bezoek, leuke kadootjes, maar ook met feestelijke diners en snoeperijen.
Ik wil mezelf, en mijn gezin, dezer dagen liever niet teveel lekkers ontzeggen, daarom bak ik zoete kerstkoekjes zonder suiker.
Zeef in een kom 250 g patisseriebloem en 25 g maizena. Meng 160 g zachte boter met een zoetstof naar keuze. Meet een gelijke hoeveelheid van 80 g kristalsuiker af. Ik kies voor Tagatose, maar ook Sucralose of Stevia lenen zich goed voor dit recept. Breng je koekje op smaak met een koffielepel kaneel en wat nootmuskaat. Ik verkies kurkuma om het deeg te kleuren. Een koffielepeltje volstaat.
Kneed alle ingrediƫnten samen tot een bal en laat die rusten op een koele plek gedurende een kwartiertje. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer een halve centimeter dik en duw sterretjes of andere kerstvormen uit. De koekjes bak je lichtbruin op 180 graden gedurende een tiental minuten.
Tip: bak de koekjes op een stokje en verpak ze als kadootje met een lieve kerstwens voor de kinderen... groot en klein.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie