logo

logo

11 oktober 2012

Herfst-eitje.



“Het lijkt wel een omgekeerd paardenoog”, zegt Emma, wanneer ik op haar bord mijn gebakken pompoen-gerecht schuif. Ze bedoelt dat de kleuren van het eiwit en eigeel verwisseld zijn in mijn bereiding. Ik verklap haar dat dit spiegelei gemaakt is met pompoen en geitenkaas. Ik noem het een herfst-eitje, omwille van de warm geurende nootmuskaat en de mijn favoriete herfstgroente: de pompoen.
Voor 1 herfst-eitje rasp je 100 g rauwe pompoen. Kluts 1 ei en roer het door de geraspte pompoen. Kruid met royaal verse nootmuskaat, een draai witte peper en een snuifje zout. Schep het eimengsel in een pan en maak in het midden een gaatje om een schijfje geitenkaas in te plaatsen. Werk af met wat gemalen kaas en laat het geheel garen op een laag vuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie