logo

logo

9 augustus 2011

(N)eige broodjes.

Als kind stond ik vaak toe te kijken in de keuken. Vooral wanneer mijn mama brood bakte. Ik kreeg namelijk steeds een stukje deeg, waar ik mijn eigen broodje van mocht kneden. Met behulp van wat rozijnen maakte ik er een gezichtje in. Of ik rolde 3 smalle slangetjes om een vlechtwerk te maken. In de broodmand was er geen twijfel over welk broodje het mijne was. Organiseer op een regenachtige dag een gezellig kookmoment met je kinderen, en laat hen persoonlijke broodjes bakken. Mijn recept voor brood gaat als volgt. Zeef 400 g speltbloem bij 200 g tarwebloem. Roer 1 lepel zout door de bloem. Los 30 g verse gist op in 300 ml lauw water. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de gistoplossing in. Meng de bloem met de gist tot al het vocht bijna opgenomen is. Voeg er dan 65 g gesmolten boter aan toe. Kneed het deeg met je handen gedurende 10 minuten. Zet je deeg een kwartiertje weg in de ijskast. Verrassend is dat speltbloem vlot rijst op een koele plaats. Kneed het deeg een tweede keer en laat het opnieuw rijzen. Hierna kan je het deeg in stukken verdelen en tot de gewenste vorm kneden. Je kan je broodje makkelijk personaliseren door gebruik te maken van stukjes abrikoos, rozijnen, zongedroogde tomaten of olijven. Bak de broodjes af op 180 graden. Let op bij het afbakken want verschillende broodjes vragen verschillende baktijd. Hou dus je oven in de gaten. Meer tips van De Pretmeloen op Zesta.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie