Heerlijk warm weer. Mamie schenkt een glaasje rosé en we delen een paar gemarineerde scampi's. Stella komt kijken wat er in het potje zit waar wij zo van smullen, en zegt: "Gaat dat niet 'aauw' zeggen als ik het er uit pak?"Zo'n gemarineerde scampi's hoeven niet pikant of van look doordrenkt te zijn. Ik geef je een heel eenvoudig recept, waar zelfs de jongste koks plezierig bij kunnen helpen!
Gaar een 16-tal scampi's in een halve liter bouillonwater. Giet het water af en laat ze afkoelen. Neem ondertussen een diepvrieszakje. Hierin maken we een zoete marinade. Meng 4 soeplepels olijfolie, 3 koffielepels honing en een snuifje zout. Hak enkele takjes verse peterselie en een paar muntblaadjes heel fijn en strooi ze in de zak. Ik gebruik geen peper in kinderrecepten. Sluit de zak met de marinade stevig af, met een klem of een elastiek, en geef hem aan je kinderkok. Laat hem/haar de ingrediënten door elkaar schudden. (leuk is het om een liedje bij het schudden te verzinnen). Maak de zak open en voeg er de scampi's aan toe. Zorg ervoor dat de zak opnieuw goed gesloten is alvorens hem door te geven. Schud de inhoud door elkaar. (vergeet het liedje niet) De scampi's zijn nu omhuld met een frisse, zoete marinade. Klaar om opgediend te worden! Aauw! (meer lekkere tips vind je op Zesta.be)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie