logo

logo

5 november 2010

Typisch.

Het typische herfstweer deed me weer typische herfstdingen doen. Zoals knutselen met de meisjes, vergezeld van een dampend kopje Rooibos en weloverwogen muziek. Maar ook huisgemaakt gehaktbrood kneden en stevige aardappelpuree scheppen. Deze druilerige dag zal in grandeur eindigen met een stuk deugdelijke appeltaart, fait maison, en een "how-to", speciaal voor jullie.

- verwarm de oven tot 175 graden
- bedek de bodem, en de rand, van een vorm met kruimeldeeg (vandaag kopen we dat gewoon klaar-voor-gebruik aan in de winkel)
- smelt 75 g boter in een pan, bruin er 50g gekruimelde "Krisprols" of ander beschuit in
- neem de pan van het vuur en voeg 50 g suiker (wit of bruin), 125g amandelpoeder en 1 koffielepel kaneel toe
- meng dit met 800 g appelblokjes
- vul je vorm met het appelmengsel en druk alles goed aan
- bak de taart gedurende 60 min. of tot dat de appelvulling mals geworden is

Snoepers onder ons, kruipen nu voor de televisie en aarzelen niet om deze fruitige zonde met vanille-ijs af te werken.

Smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me heel lekker op een regenachtige herfstdag, dank je wel voor het recept

    BeantwoordenVerwijderen
  2. steekt in de oven ! appeltjes gemarineerd in amaretto en gemengd met bosbessen, honig ipv suiker en echte vanille
    alles bio

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie