logo

logo

5 mei 2009

Verhaal uit de badkamer.

Samen staan we voor de spiegel. Ik kan niet echt zeggen dat ze op me lijkt. Ze is blond. Mijn haar krult. Ze wil alleen de douche in. Vraagt een "handwasje" en zeep. De glazen kooi is voor mij even verboden terrein. Onbevreesd duikt ze onder de waterstraal. Achteraf veegt ze de douche schoon, net zoals ik dat doe. Ze droogt zich zelf af en neemt mijn haarborstel in de hand, terwijl ze me vertelt hoe groot en flink ze is. Ik glimlach. Wanneer ik in de douche sta, schuift ze een stoel voor de wasbak. Het valt op dat ze "grote-mensen-spullen" wil gebruiken, en dus ook mijn tandpasta. Die vindt ze normaal prikken en vies. Nu heeft het blauwe spul de smaak van kauwgom. Stiekem poetst ze niet met haar eigen tandenborstel. Uiteraard gorgelt ze om de laatste restjes muntbrei weg te spoelen. Dat heeft ze niet van mij. Binnenkort zal ze mijn kleren vragen, net zoals ik destijds die van mijn mama wou dragen. Haar woordenschat verandert, maar dat is een ander verhaal. Ze wordt bijna 5.

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige dochter!! :)

  Groetjes,
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt ook een Stella!!! Zo tof! Mooie naam he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en 's avonds herhaalt ze het ritueel, zo is er zeker van dat alle volwassen het eens zijn. 'Emma is flink' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige grote meid!! Die van mij wordt ook bijna vijf. En er gaat geen dag voorbij zonder dat ze zegt: kijk es hoe groot ik al ben, want... (..ik kan al bij de kraan! .. ik kom nu al tot hier en eest pas tot daar! .. mijn haar is al zo lang!)
  En soms loopt ze al op mijn schoenen, heeft ze mijn zonnebril al op, (hé, hoe heeft ze die gevonden?) en mijn tas al vast.
  Geweldig hè! Dochters!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie