logo

logo

6 mei 2009

Stella.

Terwijl Emma groeit als kool, zoekt Stella nog een weg door het mulle zand. Ze wroet. Tegen alles en iedereen. De weg die ze momenteel volgt is er eentje met koppigheid als handelsmerk. Vermoeiend. Mijn geduld wordt op de proef gesteld. Met het oog op een dankbaar moment als: "maar jij bent de aller-allerliefste mama van de wereld", weet ze me om te kopen. Mijn gevoel zwicht voor haar eindeloze schattigheid. Maar soms gaat ze te ver en slaan ook bij mij de stoppen door. Dan dwing ik mezelf de gevoeligheid te onderdrukken en moet ze de hoek in. Ze wil niet eten aan tafel. Gooit met schoenen. Eist gillend drank of koek... waar haalt ze die arrogante manieren? Waar is die zoete meid naartoe? Ik gok naar een nieuwe fase? Wat extra aandacht zoekend? Maar ik tast een beetje in het duister. Morgen maak ik een "flink-boom". Zo eentje waar je appels in mag hangen als je flink bent, en beloond wordt met een nieuw voorleesboek! Wordt vervolgd.

7 opmerkingen:

 1. Dat schattige meisje op de foto? Ik kan het mij niet voorstellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja gek vind ik dat: denk je je eigen kind te kennen, gaan ze opeens gekke fratsen uithalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe oud is Stella? Ik herken nl. perfect mijn zoontje van 2 jaar en 4 maanden in jouw stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey An, Stella wordt 23 mei 3 jaar! uj vind het wel een geruststelling dat jij hetzelfde meemaakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee die flinkboom.

  Wat een mooi schattig meisje zeg! Maar ja, schattig of niet...ze hebben allemaal hun kuren he

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn Stella is anders ook een pittige tante! En ook een krullenbol! Toeval? Of zitten die kuren misschien in hun krullen?
  Ze kreeg haar eerste driftbuien nog ruim voor haar eerste verjaardag, eigenlijk kon ze als kleine baby al vandeeg kwaad worden. Ze is er 3 van begin februari, en ik moet zeggen dat we elkaar veel beter begrijpen de laatste tijd. Ze blijft wel heel eigenwijs maar ik probeer me te verzoenen met een dochter die qua karakter heel erg op haar mama lijkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en idd een schitterend idee die flinkboom!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie