logo

logo

20 maart 2013

Recipe Redux 5.



Lust jij zoute crackers? Heb je ze ooit al zelf gemaakt? Ik ken een heel eenvoudig recept om de beste "home made" crackers uit jouw oven te toveren!
Meng in een kom 250 g bloem, 7,5 g zout, 2,5 g currypoeder (als alternatief kan je ook paprikapoeder gebruiken) en een handvol gesnipperde basilicum en een soeplepel fijn gesneden verse salie. Snij 120 g koude boter in kleine blokjes van 1 cm en voeg die aan de droge ingrediƫnten toe. Kneed met je vingers de boter door het bloemmengsel tot je een korrelige massa krijgt. Voeg 3 soeplepels ijskoud water toe en kneed het mengsel opnieuw. Je zal merken dat de massa aan elkaar begint te kleven. Voeg indien nodig nog 3 soeplepels water toe. Wanneer je met je vingers in het deeg knijpt en de vorm blijft, is je bereiding klaar. Maak van je deeg een vorm van ongeveer 3 cm dik. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur in de ijskast rusten.
Verwarm de oven tot 170 graden. Kneed het deeg even tussen je handen en rol het dan uit tot ongeveer 3 mm dik. (Het deeg zal in de oven opzwellen.)
Nu kan je de vorm van je cracker kiezen. Snij met je mes lange stukken om zoute sticks te maken. Kies voor grotere vierkanten stukken om te serveren bij een stukje kaas. Of steek cijfers uit om je kinderen te verrassen! Bak de crackers gedurende 10-15 minuten, naargelang de grootte van je koekje.

2 opmerkingen:

  1. I've never thought of making my own crackers but curry sage and basil sound delicious! Thanks for sharing this recipe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I've never thought of making my own crackers but curry sage and basil sound delicious! Will try!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie