logo

logo

21 januari 2013

Recipe Redux 3.


Het eerste Recipe Redux van 2013, vraagt me om de nieuwste Food Trends voor 2013 onder de loep te nemen en een van de trends te verwerken in een kookpot-gerecht. Ik ontdek dat een van de trends me wel heel erg ligt... Het belooft nl. het jaar van de kindergerechten te worden! Klassieke recepten heruitgevonden naar kindermondjes. My cup of tea!
Deze variatie op een klassieke quiche lijkt me ideaal voor mijn 3e Recipe Redux!

Het is een raar fenomeen, te zien dat kinderen makkelijker individuele porties verorberen, dan te delen wat de pot schaft.  Dit geldt ook voor mijn veggie-potjes. Verdeel ik een roerei met groenten uit de pan, oogst ik weinig succes. Schotel ik echter dezelfde ingrediĆ«nten voor in een leuk potje... spreekt het meteen tot de verbeelding: “Mama, ik ga heel mijn potje leeg eten!”
Verwarm de oven op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook en gaar er enkele stukken broccoli in. Rasp 2 wortelen. Klop 3 grote eieren los, met wat zout, peper en een scheutje volle melk. Roer de rauwe worteltjes bij de geklutste eieren. Leg 1 of 2 stronkjes broccoli in het midden van een (glazen) potje en giet er het ei-mengsel over. Plaats de potjes in het midden van de oven, gedurende 20 minuten (naargelang de grootte van je potje). Serveer met een bruine boterham of verse croissant... mmm!

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie