Op vakantie ontdekten Emma en Stella gnocchi di patate. Deze Italiaanse pasta-soort wordt gemaakt van aardappel en bloem. Het recept is zo eenvoudig als de ingrediƫnten. Daarom lijkt het me leuk om het thuis eens uit te proberen met de kinderen. Ik kook 1 kg bloemige aardappelen in de schil, zo behouden ze meer van hun smaak. Pureer de geschilde aardappelen, roer er 1 losgeklopt ei door en 300 g gezeefde bloem. Kneed alles samen tot een gladde massa. Let op, als je te lang kneedt kan de gnocchi zwaar worden. Het leukste deel van dit recept volgt nu. Laat de kinderen balletje rollen van het deeg. Het maakt niet uit dat ze van verschillende grootte zijn. Kook je grillige gnocchi in water met wat zout. Wanneer ze gaar zijn, komen ze vanzelf bovendrijven. De typische gnocchi draagt een ribbelige vorm door er met de achterkant van een vork zachtjes over te duwen. Serveer je gnocchi met wat parmezaanse kaas en olijfolie of met verse tomatensaus. Een lekkere vakantieherinnering. Meer lekkers op Zesta.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Altijd leuk om van je te lezen!
Groetjes, Valerie